برای دوست کمپر سوارمون آقای قهرمانی که سالهاست تو گرجستان مشغول کار و تجارت و واردات و صادرات کمپر هست، خریدن یه کمپر ون باحال مثل فیات دوکاتو اتومات کار سختی نبوده. اما ورود کمپر به داخل کشور براش چالش ها و مشکلاتی داشته و داره که در ادامه متوجه میشید.
جناب قهرمانی قصه ما کمپر مورد علاقه خودشو از کشور ترکیه تهیه میکنه و اونو به گرجستان یعنی محل کار و زندگیش میبره و بعدش هم کوله بار سفر رو میبنده و راهی ایران میشه. اینطوری شد که ما فرصتی پیدا کردیم با ایشون گپ و گفتی داشته باشیم و ببینیم برای ورود کمپر به ایران چه کارهایی لازمه.
ممکنه تهیه کمپر و انتقال اون به داخل کشور برای شما هم محل دغدغه و سوال باشه. برای همین هم تو این اپیزود سعی کردیم سوالهای متداول شما رو از آقای قهرمانی بپرسیم و نقشه راه و راهکارها رو روشن کنیم. پس پیشنهاد میکنیم این بخش رو از دست ندید و این گفتگوی جذاب رو هم ببینید هم بشنوید.
همچنین اگر دوست دارید کمپرش رو ببینید میتونید ویدیوکست این قسمت رو توی کانال یوتوب ما ببینید.
چالش ورود کمپر به ایران
از نظر آقای قهرمانی به دلیل اینکه کمپرهای جدید امکانات فنی و الکترونیکی متنوع و بعضا پیچیده ای دارند، پروسه تجهیز اونها طولانی تر شده. از طرفی امروزه کمپرها متقاضی های فراوانی دارند. البته منظور ایشون کمپر استاندارد با تجهیزات به روزه.
همین دلیلی که الان بهتون گفتیم کافیه تا شما تو صف برید و مدت طولانی منتظر بمونید تا کمپر مورد نظرتون تجهیز بشه.
برای حل این مشکل و کوتاه شدن زمان تحویل، آقای قهرمانی به ترکیه و حتی روسیه سفر کردند. چون به نظر ایشون نزدیکترین مراکز تهیه و تجهیز کمپر به ایران هستند. همونطور که قبلا گفتیم متقاضی برای خرید کمپر هر روز بیشتر و بیشتر میشه و شرکتهای سازنده حسابی سرشون شلوغه. به همین خاطر جواب تماس های مکرر آقای قهرمانی رو ندادند و ایشون بالاخره تصمیم گرفتند که حضوری درخواستشون رو عنوان کنند.
ظاهرا تب کمپر دار شدن از زمان شیوع کرونا اوج گرفته و همچنان دغدغه و آرزوی خیلی ها هست.
یکی از چالش های مهم تو خرید کمپر ، انتخاب نوع متناسب با نیاز و نوع سفرهای ماست. به نظر آقای قهرمانی گزینه های مختلفی تو انتخاب خودرو نقش دارند. موضوع هایی مثل سایز خودرو، توان موتور، تعداد فضا و جای خواب و بسیاری از آپشن های دیگه که خودشون کامل توضیح دادن و میتونید ببینید و بشنوید.
برای مثال آقای قهرمانی عاشق کمپر جادار و بزرگه تا بتونه کل خونواده و عزیزانشو رو همراه خودش به سفر ببره.
یکی دیگه از چالش ها نگاهیه که قانون تو کشورهای دیگه و ایران به کمپرها داره. به عنوان مثال تو کشورهای دیگه صرفا نوع خورو و امکاناتش مهمه و داستان پر دردسر پلاک سفید و زرد و غیره رو ندارند.
همین تفاوتها و موانع موجود تو کشورمون باعث شد تا آقای قهرمانی کشور گرجستان رو برای امر واردات و یا صادرات کمپر انتخاب کنند. ایشون به ما توضیح دادند که تو گمرک گرجستان تعرفه خاص و سنگینی ندارند و برعکس تو ایران این تعرفه خودش یه چالش سنگینه.
از نظر آقای قهرمانی اگه مسئولین توجه بیشتری نشون بدند و شرایط رو برای تجهیز کننده های ایرانی داخل کشور فراهم کنند، شرایط بهتری پیدا میکنیم. چون تجهیز کننده های ایرانی هم با تکنولوژی روز دنیا آشنا هستند و هم میتونند با هزینه کمتری خدمات بدند. فقط کافیه زیرساخت ها براشون در نظر گرفته بشه. همینطور برامون گفتند که اگه ورود کمپر به ایران آزاد بشه کسب و کار تو این زمینه رونق میگیره و کلی کارآفرینی هم اتفاق میفته که سودش هم برای مردمه هم برای دولت.

راهکار ورود کمپر به ایران
وقتی یه خودروی خارجی وارد ایران میشه، باید پلاک موقت دریافت کنه که بتونه طبق قانون یه زمان محدود رو اجازه تردد و موندن داشته باشه. دریافت این پلاک موقت هم عموما از دو روش امکان پذیره. یا کشور میزبان باید عضو کانون جهانگردی باشه و قرارداد داشته باشه که خدا رو شکر ایران عضو این کانون هست، یا اینکه از ضمانت بانکی استفاده بشه و خودروی مورد نظرحد اقل سه ماه بیرون از کشور بوده باشه تا بتونه ۵ ماه اقامت موقت بگیره. همه اینا رو جناب آقای قهرمانی به طور کامل و دقیق برامون توضیح دادند.
علاوه بر اینها راهکارهای میون بر و خاصی هم بلد بودند که برامون گفتند و خودتون میتونید ببینید و بشنوید.
نکته مهمی که بهش اشاره کردند این بود که داستان هزینه ورود کمپر تو کشورهای دیگه هم مرسومه و مختص ایران نیست. در واقع همه جا کشور مبدا باید یه تضمینی به کشور مقصد ارائه کنه. البته تو کشورهای دیگه برای ورود کمپر چوب لای چرخ ماشینتون نمیزارند و به راحتی میتونید وارد بشید. اما برای ورود کمپر به ایران باید کارنه دو پاساژ داشته باشید. در غیر این صورت مثل خیلی ها مجبور میشید تو همون مرز کشور ماشینو رها کنید و بدون کمپر وارد بشید. اگه میخواید بدونید این ماجرای کارنه دو پاساژ چیه حتما مصاحبه کامل رو ببینید یا بشنوید.
خلاصه مطلب اینکه برای ورود کمپر به ایران ممکنه لازم بشه گرفتاری باز کردن حساب بانکی و سپرده گذاری هنگفت و ضمانت و اینجور دردسر های پر هزینه رو به جون بخرید.
آقای قهرمانی برامون گفتند که متاسفانه واردات کمپر به ایران حتی از نوع دست دوم، منع قانونی داره. درواقع منظورشون این بود که یکی از راهکار های ورود کمپر به ایران تغییر نگاه مسئولین به این ماجراست. ما هم از این مسئولین محترم تقاضا میکنیم که به ماجرای کمپر و کمپرداری به عنوان یک تهدید نگاه نکنند و این سبک زندگی رو یک فرصت ببینند؛ یه فرصت برای اشتغال، کارآفرینی، جذب توریست و ارزآوری. کار سختی هم نیست. کافیه در مورد این موانع دست و پا گیر تجدید نظر کنند و به فکر ایجاد بستر های مناسب هم باشند. به عنوان مثال احداث کمپسایت در هر شهر و استان.

تجهیز یا ورود کمپر به ایران
ممکنه برای شما هم پیش اومده باشه که فکر کنید، چطوری میتونیم خودروی خودمون رو مثلا ببریم ترکیه تجهیز کنیم و برگردیم. اتفاقا آقای قهرمانی در این مورد هم به تفصیل برامون گفتند. جوری که تا بن استخون قانع شدیم و شما هم اگه مصاحبه رو ببینید یا بشنوید همین اتفاق براتون میفته. ما خلاصه ای از پاسخ ایشون رو اینجا بهتون میگیم.
اول اینکه این کار منع قانونی داره. خودروی شما هر جوری از مرز و گمرک عبور کنه همونطوری هم باید برگرده. برای همینه که یه اسکن تپل و دقیق از ماشینت نگه میدارن.
دوم اینکه صرفه اقتصادی نداره و شما میتونید با کمک گرفتن از تجهیز کننده داخلی، با هزینه ای به مراتب کمتر کمپر خودتون رو داشته باشید.
یه راه دیگه هم هست. میتونید به این مواردی که الان گفتیم محل نذارید و ماشین رو ببرید خارج از کشور تجهیز کنید و برگردید. فقط کافیه پی توقیف خودرو و جریمه های سنگین رو به تنتون بمالید.
از نظر آقای قهرمانی اصلا نیازی به این خود زنی نداریم. چون هر چیزی که تو کمپر های خارجی هست، داخل کشور هم موجوده و قابل تهیه. حتی ایشون باور دارند که بعضی از تجهیز کنندگان معتبر ایرانی، خیلی ظریفتر و کاملتر کار میکنند.

هزینه ورود کمپر به ایران
همونطور که بالاتر گفتیم ورود کمپر به ایران هزینه بالایی داره. هر چند به تازگی تسهیلاتی هم در نظر گرفته شده مخصوصا در مناطق آزاد که این میتونه یه قدم مثبت و خوب باشه. اما با این حال هنوزم کسی موفق نشده بیرون از مرزهای کشور کمپر تهیه کنه و بی دردسر وارد کشور بشه یا حتی مثلا خودروی وارداتی رو به طور دائم و کامل داخل کشور استفاده کنه. یه دلیلش اینه که هنوزم مسئولین محترم ، کمپر رو یک کالای لوکس و غیر ضروری میبینند. این در حالیه که تقریبا تو تمام دنیا کمپر داشتن یک سبک زندگیه که میتونه برای هر کشوری سودآور باشه.
برامون مهمه که بدونید:
فرهنگ کمپر داری و سفر، میتونه گوشه ای از سر آغاز شکوفایی و رشد و رونق اقتصادی باشه. میتونه نوعی از زندگی رو رواج بده که سرشار از شادکامی و آرامش باشه. برای این منظور توصیه آقای قهرمانی و اهالی رادیو کمپر به مسئولین اینه که برای آزادی ورود کمپر به ایران جدی تر فکر کنند و با برداشتن موانع قانونی، راهی برای کارآفرینی ایجاد کنند.
شما هم اگر بعد از شنیدن یا دیدن این بخش، در مورد ورود کمپر به ایران هنوز سوال یا دغدغه ای دارید ، میتونید از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید و از ما مشورت کاربردی و حرفه ای بگیرید.
علاوه بر این شما میتونید در کانالهای ما در یوتیوب و کست باکس و درصفحه رسمی رادیو کمپر در اینستاگرام، نظراتتون رو بفرستید.