کمپر سوار
کمپر سوار بود زمانی که هنوز کمپر مد نبود
شش ساله بود که پدر خدابیامرزش دستشرو گرفت، برد به الوند. از اونجا بود که طبیعت گردی و سفر شد بخش لاینفک زندگیش. زمانی که هنوز کمپر به این شکل مد نبود دست زن و بچهش رو گرفت و با یه ژیان پی کاپ زد به دل جاده. بالای ژیان، جای خواب گذاشته بود و از عقبش هم به عنوان آشپزخونه استفاده میکرد. سفر با انوع جیپ و لندرور و ال ۹۰ و بعد هم فقط با یه کوله پشتی، از برنامههای ثابت زندگیش بود. پیرمرد، موسفید کردهی این راهه.
آقای سوری اهل همدانه. بسیار خوش صحبت و خوشرو. با حوصله جلوی دوربین رادیو کمپر نشست و همه تجربیات کمپریشرو با ما در میان گذاشت.
سفر دونفره با آ۳۶
اواخر کرونا آقای سوری تصمیم می گیره یه ون آ۳۶ بخره. ماشینی که یه راه سنگلاخی و پر پیج و خم از قزوین به سمت رودسررو سالم طی کرده، از نظر صاحبش ماشین قدرتمندی هست.
البته قبل از خرید این ماشین، ایشون مایل بوده یه ماشین بزرگ داشته باشه مثل اویکو دوکابین ولی وقتی میبینه تنها همسرش، همسفرشه ترجیح میده همین آ۳۶ رو بگیره که دقیقا مخصوص دونفره. پلاکش هم سفید و شخصی هست و حالت سواری داره و برای رانندگی تو شهر هم عالیه. تو یه کوچه شش متری هم راحت دور میزنه. برای آقای سوری که به قول خودش با توجه به سنش با هر دوهفته سفر نیازداره دو هفته استراحت کنه این ماشین بهترین گزینه است.
کمپر سوار
معایب و مزایا
آ۳۶ ساخت ایتالیا است و داخل ایران مونتاژ میشه. بنابراین قطعاتش مثل سواریهای معمول نیست که همه جا باشه، گاهی هم شاید مجبور باشی حتی قطعهرو گرونتر بخری، ولی نایاب هم نیست. نمایندگی ایویکو تو زمینه قطعات میتونه به شما کمک کنه.
آقای سوری خیلی آدم فنی نیست و اگه ماشینش خراب بشه از اعضای گروه کمپرسوارها کمک میگیره. ولی میگه یکی دیگه از مزیتهای ماشینش اینه که تمام قطعاتش سنسور دارند و مشکلی پیش بیاد، اول از همه با خبر میشه.
برای تجهیز قبل از هر کاری باید وزن ماشینرو بدست آورد. آ۳۶، ۲۶۰۰ کیلو گرم بود و آقای سوری مجاز بود ۱ تن بار اضافی روی ماشینش سوار کنه. با این وجود یکی از معایبی که ایشون بهش اشاره کرد اینه که چون وزنش نسبت به خود ماشین بیشتره، جاهایی مثل کویر و باتلاق یا جاده های شنی امکان داره گیر کنه. در واقع قدرتش کمه. ایراد بعدی لاستیک های این ماشینه که ضعیفه. بیشترشون لاستیک ۴ یا ۶ لایه دارند. البته ایشون لاستیکهای آ۳۶ رو تقویت کردند و از مدل ۱۰ لایه استفاده کرده.
کارت کمپر و بیمه
مثل بقیه کمپرها این ماشین رو هم نمیشه تغییر وضعیت داد و باید با همهی ۱۱ سرنشینش بیمه باشه. کارت کمپر هم نداره و البته بهش نمیدند. آقای سوری میگه وقتی شما تصمیم میگیری سبک زندگی با کمپر رو انتخاب کنی و بشی کمپر سوار، باید با خیلی از مسائل کنار بیای. البته پلیس هم معمولا همکاری میکنه و تا حالا به من بابت تغییراتی که دادم ایرادی نگرفته. ولی شما باید متناسب به نیاز و علاقه خودتون ماشین رو انتخاب کنید. اگه بیشتر از دونفر هستید یا فضای خیلی زیادی لازم دارید، به آ ۳۶ فکر نکنید.
به اهالی اعتماد کنید
آقای سوری تا حالا چندین کشور اروپایی رو سفر کرده ولی نه با این ماشین. معمولا برای امنیت بیشتر به اتفاق کمپرهای دیگه گروهی سفر میکنند. در صورت سفر تک نفره، ایشون ارتباط با اهالی رو بهترین راه تامین امنیت میدونه و میگه اعتماد به اونا تا حالا ضرری براش نداشته. ایشون توصیه میکنند نزدیک پاسگاه پلیس یا پمپ بنزین یا داخل یه روستارو برای کمپینگ انتخاب کنید. روستاییها چون خودشون آدمهای سالم و درستی هستند، ازتون مراقبتون میکنند.
اگه با دیدن این فیلم تصمیم دارید سفر با کمپر رو شروع کنید اما نمیدونید چه جوری!، میتونید به صفحه مشاوره ما سر بزنید.