کمپر ارسطو ۵ میلیارد

حقایق پشت پرده!

 

بعضی اتفاق ها با خودشون یک موج بلند و پر سر و صدا میارند. درست مثل فصل هفتم سریال پایتخت و از اون مهمتر دیده شدن اولین کمپر اتوبوس که آزادانه نمیتونه تردد داشته باشه.

با نمایش این سریال نور امیدی به دل اهالی سفر و کمپردارها تابید و خیلی زود تب کمپر دار شدن هم برای عموم بالا گرفت. غافل از اینکه کمپر ارسطو یه اتوبوس معمولی مثل نقی معمولی نبود. پشت پرده ساخت و تجهیز و از همه مهمتر هزینه های تجهیز این اتوبوس شهری، کلی ماجرا و اتفاق و حاشیه بوده که تو این مطلب بخشی از اون رو میخونید و میتونید نسخه کامل تر رو توی کانال یوتوب رادیوکمپر ببینید

برای روشن شدن حقیقت ماجرا، ما رادیو کمپری ها به سراغ مجموعه آذر موتور که زیرمجموعه شرکت آمیکو هست رفتیم و بعد از اون به سراغ تجهیز کننده این اتوبوس رفتیم تا مستقیما در جریان ساخت و تجهیز این کمپر جنجالی قرار بگیریم. اول با آقای عابدی گفتگو کردیم و بعد از اون رفتیم سراغ آقای شفیعی که زحمت تجهیز رو کشیدند و حاصل این گفتگوها، مطالبی شد که در ادامه میخونید.

 

شاید الان براتون سوال باشه که برای اخذ مجوز اتوکمپینگ از کجا باید شروع کنیم؟ اصلا میتونیم یه اتوبوس شهری رو تجهیز کنیم و مجوز بگیریم؟ . برای همین هم تو این اپیزود سعی کردیم  با پیگیری سرگذشت ساخت و تجهیز کمپر ارسطو به پاسخ خیلی از سوالهای شما برسیم. پس پیشنهاد میکنیم این بخش رو از دست ندید. نسخه صوتی این گفت و گو رو از اینجا بشنوید.

گفت و گو با آقای عابدی از دست‌اندرکاران تجهیز کمپر ارسطو

ماجرای ساخت کمپر ارسطو

آقای عابدی مردی موقر، خوش برخورد و مهربان که تجربه بالایی در مسیر گرفتن کارت کمپر دارن ، پشت میز گفتگوی رادیو کمپر نشستند و با حوصله به سوالهای ناتمام ما جواب دادند.

اولین موضوع این بود که ایشون به همراه همکارانشون موفق شدند که یکی از اولین کارت های اتو کمپینگ رو برای یه کامیونت بگیرند که بعدها به اسم کاریزان معروف شد.

ماجرای کمپر ارسطو با بحث تغییر کاربری خودرو کاملا فرق داره چون این خودرو که محصول شرکت عقاب هست نو شماره بوده و از همون ابتدا تلاش کردن با کاربری اتو کمپینک ثبت بشه. هر چند که حتی این اتوبوس مشهور هم هنوزمجوزهای پلیس راهنمایی و رانندگی رو دریافت نکره و احتمالا دیگه بهش نیازی هم داره. اینکه چرا نیاز نداره در ادامه مطلب مشخص میشه.

به گفته آقای عابدی این اتوبوس از نوع شهری بوده و اصولا برای کمپر شدن مناسب نیست. اما انتخاب تیم و عوامل تولید سریال همین خودرو بوده و تصمیم با همین دوستان بوده.

نکته مهم اینکه مجموعه آذر موتور در بخش تغییر کاربری خودروهای سنگین و ساخت سازه های فلزی تخصص داره و اصلا هیچ تجربه ایی در خصوص تجهیز و ساخت کمپر نداشته . به هر جهت با همت آقای عابدی، روند ساخت و ساز ها و پایلوت های فلزی این اتوبوس داخل مجموعه شروع شد. به نوعی میشه گفت  ساخت این اتوبوس برای این مجموعه میتونه یه شروع جدی در امر ساخت کمپر باشه و به قولی توفیق اجباری برای شروع فعالیت تو این زمینه.

شروع این ماجرا از جایی بوده که آقای عابدی و همکارانشون به کارگردان سریال پیشنهاد میدند که بهتره سطح زندگی شخصیت های مهم سریال رو خیلی پایین نشون ندید و ایده استفاده از کمپر رو مطرح کردند که مورد استقبال قرار گرفت. البته بازم میگیم که برای کمپردار شدن لزوما نباید پولدار و متمول باشید. کمپر ارسطو یک استثناست.

نکته بعدی اینکه مجموعه آذرموتور امکانات لازم و متخصص در مورد تجهیز کمپر رو در محل مجموعه هنوز ندارند و برای همین به سراغ یک تجهیز کننده خوش ذوق و خلاق رفتند. آقای مهندس شفیعی، جوانی که علارغم سن کمشون تجربه ای کاربردی و به روز در این زمینه دارند و با ارائه یک طرح جذاب انتخاب شدند.

آقای عابدی برامون گفتند که ساخت سازه های این اتوبوس با مشکلات فراوانی انجام شده. به عنوان مثال حتی فایل نقشه داخلی خودرو در اختیارشون نبوده. با این حال در مجموع ساخت و تجهیز این کمپر در کمتر از ۵۰ روز انجام شد و موفق شدن اتوبوس رو به موقع آماده کنند. برای این منظور تیم های متعددی شبانه روز و حتی به موازات هم مشغول کار شدند.

گفت و گو با آقای شفیعی تجهیزکننده‌ی کمپر ارسطو
گفت و گو با آقای شفیعی تجهیزکننده‌ی کمپر ارسطو

تجهیز کمپر ارسطو

وقتی وارد کارگاه آقای شفیعی شدیم تو همون نگاه اول برامون مشخص شد با جوان فعال و خلاقی روبرو هستیم که با ایده هاش زندگی میکنه. ماکتها و قطعات فایبر گلاس نیمه اماده و حتی بدنه یک پورشه کروکی که تماما از جنس فایبرگلاس بود فضایی چشم نواز رو ترسیم میکرد. آقای شفیعی برامون گفت که از همون کودکی به تجهیز و تغییر کاربری خودرو و کمپر ساختن علاقه داشته و همیشه تو ذهنشون طراحی اولیه رو انجام میدادن و بعد میاوردن رو کاغذ.

آقای شفیعی توی کارگاهش یه کوییک رو به BMW تبدیل کرده
کوییک یا BMW ؟

عوامل سریال پایتخت هم مثل ما مجذوب همین ساخته ها و خلاقیت ایشون شدند و اینطوری شد که با ایشون گفتگو کردند و کار تجهیز رو به ایشون سپردند.البته آقای شفیعی توسط آقای عابدی معرفی شده بودند و برنامه ریزی های اصلی رو ایشون هدایت کردند.

مشکل اینجا بود که فقط ۲۰ روز زمان داشتند تا کار رو به سرانجام برسونن. علاوه بر این مشکلات و حواشی مختلفی رو داشتند که برامون توضیح دادند. به عنوان مثال قطع برق ، تاخیر برای خرید لوازم مورد نیاز کمپر.

تصویری از مراحل ساخت و مرحله پایانی تجهیز
قبل و بعد از تجهیز کمپر ارسطو

خواسته ها و اعمال سلیقه ها زیاد بود و در عوض زمان کم. اما این مشکل ها چیزی از انگیزه آقای شفیعی کم نکرد و ایشون آستین بالا زدند و شروع به تجهیز کردند.میشه گفت با توجه به اینکه این کار برای اولین بار انجام میشد، آقای شفیعی و تیم کار بلدشون رکورد زدند.

 

نکته جالبی که آقای شفیعی روی اون تاکید داشتند این بود که در ظاهر تجهیز نمایشی بود. اما خیلی از امکانات کمپر واقعی و قابل استفاده هست و ایشون بخش های مهم رو از تجهیزات واقعی کمپر استفاده کردند. به عنوان مثال استفاده از لباس شویی مخصوص کمپر، وسایل برقی و الکترونیکی، اسلایدر های دو طرف اتوبوس، مخازن آب سفید و خاکستری که کف اتوبوس کار شد و بسیاری بخش های دیگه که خودتون میتونید در گفتگوی کامل هم بشنوید و ببینید.

آقای شفیعی برامون توضیح دادند که به جهت زمان کم بخش هایی از دکوراسیون داخلی نمایشی کار شد و در شرایط واقعی برای تجهیز یک اتوبوس با این مشخصات، حداقل دو ماه زمان لازمه. به نظر ایشون نمیشه هم سرعت بالا داشته باشیم، هم زمان کم و نهایتا کیفیت خوب داشته باشیم.

نکته بعدی که این عجله و کمبود زمان باعث شد تا هزینه کار تجهیز بالا بره.  چون مجبور بودند لوازم رو از جاهایی تهیه کنند که زودتر ارسال میکردند. فارغ از اینکه گرون حساب کردند یا ارزون.

با این حال این اتوبوس جنجالی  بعد از تجهیز ویژگی های خاصی هم داشت. مثل اتاقک بالای اتوبوس که بیش از دو متر ارتفاع داشت. یا اسلایدرها که با سیستم پنوماتیک و با ریموت کنترل باز و بسته میشدند.

تصویری از پاپ‌آپ کمپر ارسطو قبل و بعد از تجهیز
پاپ‌آپ کمپر ارسطو قبل و بعد از تجهیز

مشکل بزرگ دیگه ای که داشتند، عدم آشنایی عوامل تولید با روند تجهیز بود. این دوستان مرتب نظرشون عوض میشد و تصمیم های جدید و آیتمهای جدید داشتند و آقای شفیعی باید به سرعت خودشون رو با خواسته کارفرما منطبق میکردند.

برای تجهیز کمپر ارسطو گروه ها و افراد مختلفی پای کار اومدند. در واقع آقای شفیعی از تمامی کوپن های رفاقت و همکاری خودشون استفاده کردند که کار زودتر به ثمر برسه. برای مثال دوستانی در امر تولید و تهیه مبلمان داشتند که داوطلبانه و به سرعت مبلمان رو برای ایشون تهیه کردند.

آقای شفیعی از بابت اینکه موفق شدند با وجود تمام مشکلات و موانع ، در مهلت مقرر تجهیز رو تموم کنند احساس رضایت دارند و امیدوار هستند این اتفاق، آغازی باشه برای بالا رفتن تقاضای تولید کمپر و بالا رفتن سطح آگاهی و اطلاعات مردم در مورد کمپر.

در پایان گفتگو آقای شفیعی خاطرات جذابی رو در مورد مراحل  تجهیز و ارتباطشون با عوامل تولید سریال پایتخت برامون گفتند که خودتون میتونید بشنوید و ببینید.

 

حقایق درباره کمپر ارسطو

در پشت پرده ساخت و تجهیز کمپر ارسطو اتفاقات مختلفی افتاد که تا اینجا بخشهایی از اونها رو براتون گفتیم . اما چند نکته مهم در مورد حقایق کمپر ارسطو باقی مونده که در ادمه میخونید.

نکته جالب و مهمی که آقای عابدی به ما گفتند این بود که این اتوبوس و ساخت و کمپر شدنش جنبه نمایشی داشته و قابلیت ها و استانداردهای کامل رو برای بهره برداری نداره!

جالب تر اینکه به نظر میرسه طبق توافق های اولیه، قراره موتور و نیروی محرکه این اتوبوس به شرکت تولید کننده برگرده و خود اتوبوس هم به موزه پایتخت منتقل بشه.

تصویر نامه

پس به نظر میرسه ماجرای اخذ مجوز و اینکه به این اتوبوس مجوز اتوکمپینگ داده شده به دلیل خاصی بوده. اون دلیل هم چیزی نیست جز اینکه اصلا قرار نیست این اتوبوس ترددی داشته باشه و صرفا موقت در پروژه فیلم برداری سریال استفاده شده. در واقع میشه گفت همچنان موانع و مشکلات اخذ مجوز وجود داره و این مورد یک استثنا بوده.

حقیقت مهم دیگه ای که ممکنه برای خیلی ها جای سوال و کنجکاوی داشته باشه، هزینه این تجهیزه. در این مورد خاص بیش از ۵ میلیارد تومان هزینه شد. بخشی از لوازم از پیش آماده بود و خریداری شد. بخشی هم توسط  آقای شفیعی ساخته شد.

شایعات زیادی در مورد این اتوبوس و نحوه فیلم برداری در فضای مجازی مطرح شد که هیچکدوم واقعیت ندارند. به عنوان مثال اینکه دو دستگاه اتوبوس استفاده شده. یا اینکه از واگن قطار برای فیلم برداری استفاده شده و…

برامون مهمه که بدونید:

هر اتوبوسی برای کمپر شدن مناسب نیست و باید شرایطش رو داشته باشه. علاوه بر این ماجرای اخذ مجوز برای چنین کمپری هنوز مشکل داره و هنوز هم موانع قانونی زیادی داره  مثل  کمپر ارسطو که هنوز کارت کمپر نگرفته و  صرفا به این دلیل بود که استفاده سینمایی و نمایشی داشته و از همون ابتدا هرگز قرار نبوده که به عنوان یک کمپر استاندارد استفاده بشه و اجازه تردد بگیره.

تمام مکاتبات اداری به ارگان های مربوطه رو در گزارش تصویری کامل منتشر کردیم.

پس اگه بعد از شنیدن و دیدن این گفتگوها  در این مورد دغدغه ای دارید یا در مورد کمپر اتوبوس سوالی دارید ، میتونید  از طریق بخش مشاوره با ما در ارتباط باشید  و از ما مشورت کاربردی و حرفه ای بگیرید.

علاوه بر این شما میتونید در کانالهای ما در یوتیوب و کست باکس و در صفحه رسمی رادیو کمپر در اینستاگرام، کامنت هاتون رو بفرستید.

نظر شما چیه؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.